Volledig scherm
Verkeerstoren van Lelystad Airport. © ANP

Reacties op 'soap' Lelystad Airport: 'diepe en schandalige treurigheid'

Niet alleen de politiek, maar ook gebruikers van sociale media reageren met verbijstering op het nieuws dat twee betrokkenen bij het omstreden milieurapport over Lelystad Airport getrouwd blijken te zijn.

'Het is van een diepe en schandalige treurigheid!' schrijft Jan de Hoop op Twitter.  De RTL-presentator startte vorig jaar nog een petitie tegen het vlieglawaai boven de Veluwe. Maar hij is niet de enige die zich op sociale media uitlaat over de schijn van belangenverstrengeling bij het dossier omtrent Lelystad Airport. 

Ook Kamerlid van GroenLinks Suzanne Kröger is verbijsterd. 'Wat een zooitje maakt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van Lelystad Airport. Fouten in de onderzoeken, slechte inspraak en nu weer dit. Na alle chaos moet al het onderzoek en ingehuurde experts boven iedere twijfel verheven zijn,' schrijft ze op haar Twitteracount. 

Maandagavond meldde de Stentor dat de deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, getrouwd is met de directeur van de onafhankelijke commissie die het gerepareerde rapport moet beoordelen. Door die schijn van belangenverstrengeling is de deskundige teruggetreden.

Naast Kröger en De Hoop zijn er nog veel meer mensen die vallen over de belangenverstrengeling. Onder andere Joop Blokzijl: 'Dubbele petten rondom Lelystad Airport, ministers die bewust liegen om een angstbeeld op te roepen. Het is maar goed dat de macht nog een beetje gecontroleerd wordt', schrijft de journalist van EenVandaag. 

  1. Minister bestrijdt ‘gesjoemel’ met stikstofberekeningen Lelystad Airport, maar opening dit jaar ‘wordt moeilijk’
    PREMIUM
    UPDATE

    Minister bestrijdt ‘gesjoemel’ met stikstofbe­re­ke­nin­gen Lelystad Airport, maar opening dit jaar ‘wordt moeilijk’

    Er zijn geen nieuwe stikstofberekeningen achtergehouden waarin Lelystad Airport meer milieuschade veroorzaakt dan wordt verondersteld. Dat zegt minister Cora van Nieuwenhuizen, die na publicaties door de Stentor en de NOS naar de Kamer was geroepen. Na het debat gaf ze aan dat opening van het vakantievliegveld later dit jaar ‘moeilijk wordt'.

Flevoland