Kamerleden van de vijf oppositiepartijen GroenLinks, SP, Partij van de Dieren, 50Plus en PvdA willen van de minister weten of zij al eerder wist dat Lelystad niet kan openen als er geen autonome groei is toegestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Kamerleden van de vijf oppositiepartijen GroenLinks, SP, Partij van de Dieren, 50Plus en PvdA willen van de minister weten of zij al eerder wist dat Lelystad niet kan openen als er geen autonome groei is toegestaan. © ANP

Wel of geen groei: Kamer eist opheldering van minister over uitspraken over Lelystad Airport

Was het van meet af aan duidelijk dat Lelystad Airport niet open kan als er geen nieuwe vluchten worden toegestaan? Minister Cora van Nieuwenhuizen deed deze opmerkelijke uitspraak vorige maand terwijl ze eerder beweerde dat Lelystad zou dienen als overloopluchthaven van Schiphol. De Tweede Kamer eist nu opheldering.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wist al tijden dat autonome groei op Lelystad Airport onvermijdelijk is. Die uitspraak deed minister Cora van Nieuwenhuizen vorige maand in een interview met dagblad Trouw. Het was een opmerkelijk uitspraak, want het is juist altijd de bedoeling geweest dat het nieuwe vakantievliegveld in Lelystad zou dienen als overloopluchthaven van Schiphol. Alleen vliegmaatschappijen die hun stek op de nationale luchthaven opgeven, zouden vanaf Lelystad mogen vliegen. 

Flevoland