Waar wil je naartoe met het land en dus ook met Lelystad Airport, vraagt Marcel Hielkema. ,,Als mijn bedrijf spullen verkoopt waaraan geen behoefte is, dan bekijk ik ook hoe ik de capaciteit anders kan inzetten.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Waar wil je naartoe met het land en dus ook met Lelystad Airport, vraagt Marcel Hielkema. ,,Als mijn bedrijf spullen verkoopt waaraan geen behoefte is, dan bekijk ik ook hoe ik de capaciteit anders kan inzetten.’’ © Archief, Erik van 't Hullenaar

Werkgevers twijfelen nu ook aan Lelystad Airport: is het nog wel nodig?

Er moet nieuw onderzoek komen naar de noodzaak van Lelystad Airport. De coronacrisis heeft de wereld zo ingrijpend veranderd, dat dit moet worden meegewogen in besluitvorming rondom de opening van het vakantievliegveld. Dat stelt werkgeversorganisatie VNO-NCW Midden in de aanloop naar de verkiezingen. De werkgevers pleiten voor een algehele heroriëntatie op de Nederlandse infrastructuur.

1 reactie

 • B Zieleman

  2 jaar geleden
  Geen Lelystad Airport: fantastisch! Maar uitbreiding infrastructuur: niet echt. Mee eens dat de N35 verbreed wordt, maar nieuwe (snel)wegen aanleggen: nee. Ook geen verbreding waarmee kostbare natuur mee gemoeid is. Men moet zorgen dat er minder auto's op de weg blijven, door oa het thuiswerken blijven promoten. Dan veel minder/geen files, minder CO2-uitstoot en geen uitbreiding infrastructuur nodig. En maak het "treinen" goedkoper, sneller en simpeler.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”