Foto ter illustratie. Politie heeft 150 voertuigen gecontroleerd in Lelystad.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Politie heeft 150 voertuigen gecontroleerd in Lelystad. © videostill

Aanhoudingen en tientallen bekeuringen bij grote controle in Lelystad

Het was dinsdag raak tijdens een grote controle op het industrieterrein in Lelystad. Tientallen automobilisten kregen een proces-verhaal aan de broek, twee mannen werden aangehouden en enkele auto’s werden in beslag genomen.

 1. Docente jeugdinrichting Lelystad slachtoffer van zeden- en geweldsmisdrijf: ‘Verschrikkelijk’
  PREMIUM
  6

  Docente jeugdin­rich­ting Lelystad slachtof­fer van zeden- en geweldsmis­drijf: ‘Verschrik­ke­lijk’

  Een docente die lesgeeft binnen de muren van de jeugdinrichting (JJI) in Lelystad is deze week het slachtoffer geworden van een zeden- en geweldsmisdrijf. Ze werd betast en mishandeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Een zegsman van de Dienst Justitiële Inrichtingen wil alleen bevestigen dat er een incident is geweest, waarbij één van de jongeren in de fout is gegaan. ,,Verschrikkelijk dat dit is gebeurd.”
 2. Alleen nog biologisch sterke aardappels op onze borden? ‘De nieuwe rassen zijn veel robuuster’
  PREMIUM

  Alleen nog biologisch sterke aardappels op onze borden? ‘De nieuwe rassen zijn veel robuuster’

  Wie de komende tijd aardappels koopt in supermarkten of bij de groenteboer, gaat nieuwe namen tegenkomen. De bekende aardappelrassen Bintje, Frieslander en Agria verdwijnen daarentegen langzaamaan uit het schap, want zeven supermarkten gaan over op biologische rassen die beter bestand zijn tegen een beruchte ziekte. De overeenkomst is vandaag getekend in ‘pieperprovincie’ Flevoland, waar ze mede zijn ontwikkeld.