Actiegroepen nemen afstand van verdacht pakketje Lelystad: ‘Dit moet van radeloze mensen zijn’

videoHet protest tegen de afschot in de Oostvaardersplassen krijgt ‘anarchistische trekjes‘, zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek in Flevoland. ,,Heel vervelend.‘’ Bekende activisten nemen afstand van de anonieme ‘actie‘ bij het provinciehuis, die het stationsgebied uren plat legde.

Uiteindelijk bleek het maandagmorgen loos alarm. De verdachte doos die in alle vroegte bij het provinciehuis werd ontdekt, bevatte geen explosief. Alles wijst erop dat dierenactivisten de provincie eens flink wilden laten schrikken. Volgens Verbeek waren er tevens spandoeken opgehangen met kreten als ‘SSB‘, een kruising tussen SBB (Staatsbosbeheer, dat voor de provincie het gebied beheert) en de SS uit de tijd van nazi-Duitsland. Volgens de politie hingen er ook spandoeken bij het stadhuis en op een fietsbrug over de Gordiaandreef. Vlakbij de hoofdingang van het provinciehuis lag een koeienmasker, mogelijk vergeten of bewust achtergelaten door de daders. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland