Actiegroepen nemen afstand van verdacht pakketje Lelystad: ‘Dit moet van radeloze mensen zijn’

videoHet protest tegen de afschot in de Oostvaardersplassen krijgt ‘anarchistische trekjes‘, zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek in Flevoland. ,,Heel vervelend.‘’ Bekende activisten nemen afstand van de anonieme ‘actie‘ bij het provinciehuis, die het stationsgebied uren plat legde.

Uiteindelijk bleek het maandagmorgen loos alarm. De verdachte doos die in alle vroegte bij het provinciehuis werd ontdekt, bevatte geen explosief. Alles wijst erop dat dierenactivisten de provincie eens flink wilden laten schrikken. Volgens Verbeek waren er tevens spandoeken opgehangen met kreten als ‘SSB‘, een kruising tussen SBB (Staatsbosbeheer, dat voor de provincie het gebied beheert) en de SS uit de tijd van nazi-Duitsland. Volgens de politie hingen er ook spandoeken bij het stadhuis en op een fietsbrug over de Gordiaandreef. Vlakbij de hoofdingang van het provinciehuis lag een koeienmasker, mogelijk vergeten of bewust achtergelaten door de daders. 

  1. Stranden, hotels en vermaakscentra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken
    PREMIUM

    Stranden, hotels en vermaaks­cen­tra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken

    Doorgroeien van tachtig- naar honderdduizend inwoners en van drie naar vijf miljoen toeristen per jaar. Om die ambitie waar te kunnen maken heeft Lelystad een Kustvisie ontwikkeld, die de stad moet neerzetten als een aantrekkelijke kustplaats en ‘hoofdstad van de nieuwe natuur’. De nieuwe visie beschrijft hoe de kust tussen Oostvaardersplassen en Máximacentrale zich tot 2030 moet ontwikkelen.

Flevoland