Actiegroepen nemen afstand van verdacht pakketje Lelystad: ‘Dit moet van radeloze mensen zijn’

videoHet protest tegen de afschot in de Oostvaardersplassen krijgt ‘anarchistische trekjes‘, zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek in Flevoland. ,,Heel vervelend.‘’ Bekende activisten nemen afstand van de anonieme ‘actie‘ bij het provinciehuis, die het stationsgebied uren plat legde.

Uiteindelijk bleek het maandagmorgen loos alarm. De verdachte doos die in alle vroegte bij het provinciehuis werd ontdekt, bevatte geen explosief. Alles wijst erop dat dierenactivisten de provincie eens flink wilden laten schrikken. Volgens Verbeek waren er tevens spandoeken opgehangen met kreten als ‘SSB‘, een kruising tussen SBB (Staatsbosbeheer, dat voor de provincie het gebied beheert) en de SS uit de tijd van nazi-Duitsland. Volgens de politie hingen er ook spandoeken bij het stadhuis en op een fietsbrug over de Gordiaandreef. Vlakbij de hoofdingang van het provinciehuis lag een koeienmasker, mogelijk vergeten of bewust achtergelaten door de daders. 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland