Het appartementencomplex waar Thomassen woonde en werd gedood.
Volledig scherm
Het appartementencomplex waar Thomassen woonde en werd gedood. © Paolo Laconi

Advocaten willen vrijspraak voor 'tbs-moord' Lelystad, verdachte zegt ‘sorry’ tegen nabestaanden

Michel B. en Jan van K. - die terechtstaan voor het doden van de 72-jarige ex-tbs’er Gerrit Thomassen in Lelystad – moeten volgens hun advocaten worden vrijgesproken van moord en doodslag. Hiervoor pleitten zij woensdag op de tweede zittingsdag in de rechtbank in Lelystad. Justitie eiste dinsdag celstraffen van 15 en 18 jaar en tbs met dwangverpleging tegen de verdachten voor het ombrengen en bestelen van het slachtoffer.

 1. Homo-ontmoetingsplek bij Lelystad zorgt voor klachten, beheerder grijpt in: ‘Spanningen lopen op’
  PREMIUM
  poll

  Ho­mo-ontmoe­tings­plek bij Lelystad zorgt voor klachten, beheerder grijpt in: ‘Spanningen lopen op’

  Al jaren een populaire homo-ontmoetingsplek, het afgelegen Larserbos bij Lelystad. Dat levert klachten op van andere bezoekers, die naakte mannen tegenkomen of mannen seks zien hebben. Beheerder Flevo-landschap wil een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) het bos insturen om de overlast in te dammen. ,,Heeft geen zin’’, beweert belangenorganisatie Platform Keelbos.
 2. Dennis (48) uit Lelystad ging door diep dal, maar toen kwam zijn geniale vondst: ‘Er is een schreeuwende behoefte aan’
  PREMIUM

  Dennis (48) uit Lelystad ging door diep dal, maar toen kwam zijn geniale vondst: ‘Er is een schreeuwen­de behoefte aan’

  Zijn eerste klant is de Amerikaanse rockband Faith No More. Al snel kloppen meer grote namen aan: dj Luke Slater, Dweezil Zappa (zoon van) en de man achter Nickelback en Avril Lavigne, om er maar een paar te noemen. De internationale muziekwereld staat in de rij voor de vinding van Dennis Bekkering uit Lelystad. Hij leeft zijn droom. Na een lange, loodzware omweg: ,,Ik had helemaal niks meer.”

Flevoland