Volledig scherm
Arjen Schepers is commandant van de Veiligheidsregio IJsseland © Veiligheidsregio IJsselland

Arjen Schepers verruilt Veiligheidsregio IJsselland voor de gemeente Lelystad

Arjen Schepers neemt eind september afscheid als directeur van de Veiligheidsregio IJsselland. Hij vertrekt per 31 oktober naar Lelystad, waar hij aan de slag gaat als gemeentesecretaris. 

Sinds 2000 heeft Schepers verschillende functies vervuld binnen de brandweer en de VR IJsselland. Hij begon als brandweerofficier bij de Regionale Brandweer IJssel-Vecht. Van 2007 tot 2014 was hij eenheidsmanager en commandant brandweer in Kampen en Steenwijkerland. Vervolgens ging hij aan de slag als manager incidentbestrijding en clustercommmandant van Zwolle en Dalfsen. Zijn huidige functie vervult hij sinds 2016. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland