Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Auto met inbrekerswerktuigen onderschept in Lelystad

De politie heeft afgelopen nacht in Lelystad een auto met daarin enkele ‘oude bekenden’ langs de kant van de weg gezet. De auto lag vol met inbrekerswerktuigen.

De auto viel rond middernacht op, want bij een surveillance door Lelystad stuurde de automobilist ineens de andere kant op bij het zien van de politiewagen. De inzittenden van de auto werden gecontroleerd en bij het natrekken van de personalia bleek dat de personen al meerdere inbraken op hun naam hadden staan.

In de auto werden inbrekersgereedschappen gevonden zoals handschoenen, tiewraps, schroevendraaiers, een haakse slijper en brillen. Bovendien konden de inzittenden niet goed verklaren waarom ze midden in de nacht rondreden met die de gereedschappen. 

De politie nam de inbrekerswerktuigen in beslag en doet een onderzoek naar de inzittenden. Verder is de gemeente in kennis gesteld voor een ‘last onder dwangsom’. Dit houdt in dat de gemeente Lelystad de inbrekers bij een volgende overtreding een behoorlijke dwangsom kan opleggen. Het bedrag van zo’n dwangsom kan oplopen tot 10.000 euro per keer.

Flevoland