Batavia Stad Fashion Outlet
Volledig scherm
Batavia Stad Fashion Outlet © Bram van de Biezen

Batavia Stad heeft 100 vacatures

LELYSTAD - De uitbreiding van fashion outlet-centrum Batavia Stad in Lelystad (rond de gele kraan op de foto) is bijna klaar. In april openen de 45 merkenwinkels en restaurants de deuren, kondigt een woordvoerder aan. Meer winkels betekent meer banen. Batavia Stad heeft zo'n honderd vacatures opengesteld.

Welke ‘internationale topmerken' erbij komen, mag hij nog niet vertellen. Een is al bekend: Adidas. De vorige Adidas-winkel moest tegen de vlakte om plaats te maken voor een doorgang naar het nieuwste wijkje in het winkeldorp.

Vacatures
22 februari wordt er een banenmarkt gehouden voor de 100 vacatures. Bedrijfsleiders zijn er nodig, voltijd- en deeltijd-verkopers en horecapersoneel.

150 winkels
Batavia Stad telt na de (alweer vierde) uitbreiding 150 winkels en restaurants. Het bezoekersaantal blijft gestaag groeien. Afgelopen jaar met dertien procent, waarmee het totaal op ruim twee miljoen per jaar komt.

Onder de klanten bevinden zich steeds meer buitenlanders. De shuttlebus die elke dag tussen Amsterdam en Lelystad pendelt, vervoert bijna alleen maar internationaal publiek.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland