Volledig scherm
Thierry Baudet maakt een selfie in de eco-kar van Annemieke van Straaten en het gezelschap van FVD-kopstukken. © Annemieke van Straaten

Baudet doorkruist Oostvaardersplassen met actievoerder Van Straaten

Annemieke van Straaten, fervent tegenstander van het beheer van de Oostvaardersplassen waar edelherten, konikpaarden en heckrunderen zonder hulp van de mens hun voedsel bij elkaar moeten scharrelen, is vanmiddag met partijleider Thierry Baudet en Kamer- en Statenleden van diens partij Forum voor Democratie op excursie geweest door het omstreden natuurgebied. 

Boswachter Hans-Erik Kuypers leidde het gezelschap rond in een elektrisch voertuig. ,,Heel Nederland denkt nu dat de problemen in de Oostvaardersplassen met het afschieten van edelherten en het verplaatsen van overtollige konikpaarden naar Wit-Rusland en Spanje zijn opgelost, maar dat is niet zo’’, stelt de Volendamse dierenliefhebber Van Straaten. FVD-voorman Baudet steunt haar protest. De partij is tegen experimenten in het gebied met paarden, runderen en herten en eist per direct goed wildbeheer.

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland