Het vroegere IJsselmeerziekenhuis in Lelystad (archieffoto).
Volledig scherm
Het vroegere IJsselmeerziekenhuis in Lelystad (archieffoto). © Vincent Jannink

BeekmanKlinieken eist in kort geding patiëntendossiers terug van St Jansdal

De BeekmanKlinieken, een kleinschalige kliniek voor plastische chirurgie, stapt naar de rechter en eist medische dossiers terug van het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad. 

In een kort geding worden de medische dossiers geëist van de patiënten die in de zelfstandige kliniek op de locatie van het medisch centrum in Lelystad werden behandeld. Na het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen is het ziekenhuis overgenomen door St Jansdal uit Harderwijk. BeekmanKlinieken, met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Hilversum en Hardenberg, huurde behandelruimte in het Lelystadse  ziekenhuis.

De advocaat van de BeekmanKlinieken beweert dat de patiënten van deze zelfstandige kliniek tegen de regels in door St Jansdal benaderd zijn voor afspraken met plastisch chirurgen van het Harderwijkse ziekenhuis. Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend. Een woordvoerder van St Jansdal bevestigt dat de zaak speelt, maar wil verder niet op het onderwerp ingaan zo lang het onder de rechter is.

  1. St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehandelingen zoveel mogelijk in Lelystad
    PREMIUM

    St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehande­lin­gen zoveel mogelijk in Lelystad

    De ziekenhuiszorg snel weer terug naar het kwantitatieve niveau van het pre-coronatijdperk? Een illusie. Althans, zeker zolang er geen vaccin is. Bestuursvoorzitter Relinde Weil van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Lelystad schudt haar hoofd. ,,Alleen de anderhalve meter maatregel maakt al dat de ziekenhuiszorg anders is. Al is het maar dat er minder patiënten in de wachtkamer terecht kunnen.”

Flevoland