Drie auto's raakten met elkaar in botsing op de Visarenddreef in Lelystad.
Volledig scherm
Drie auto's raakten met elkaar in botsing op de Visarenddreef in Lelystad. © Persbureau Midden Nederland

Bestuurder gewond bij botsing tussen drie voertuigen in Lelystad

Drie auto's zijn vanmiddag met elkaar in botsing geraakt op de Visarenddreef in Lelystad. Daarbij is de bestuurder van een van de auto's gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

 1. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  27

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?
 2. Actie ‘boom voor een boom’ moet Flevoland aanplant van half miljoen bomen opleveren

  Actie ‘boom voor een boom’ moet Flevoland aanplant van half miljoen bomen opleveren

  Demi uit Lelystad bracht onlangs haar kerstboom zonder kluit bij de lokale milieustraat van HVC aan de Zeeasterweg in Lelystad. Maar volgens de gemeente verdient elke omgekapte boom eigenlijk een vervanger. Ze ontving daarom een voucher voor het verzilveren van een boompjespakket van PlanBoom. Dit initiatief is samen met de gemeente Lelystad en Natuur en Milieufederatie Flevoland in het leven geroepen, om zo bij te dragen aan meer duurzame keuzes.
 3. Van New York naar Lelystad, deze rabbijn heeft een missie: ‘We zijn hier niet voor een makkelijk leven’
  PREMIUM
  1

  Van New York naar Lelystad, deze rabbijn heeft een missie: ‘We zijn hier niet voor een makkelijk leven’

  Van het hectische New York naar het rustige Flevoland. Het is even wennen voor rabbijn Shneur Shusterman en zijn gezin. Probeer bijvoorbeeld maar eens koosjer voedsel te vinden in de polder. Shusterman heeft een missie: een joodse gemeenschap stichten in Lelystad. Eerst vanuit zijn woonkamer, uiteindelijk vanuit een synagoge - ook voor Dronten. ,,We zijn hier niet gekomen voor een makkelijk leven.’’
 4. Lelystad hangt verkeersborden op van suikerriet en mogelijk reuzenberenklauw (maar een verschil zien is lastig)

  Lelystad hangt verkeers­bor­den op van suikerriet en mogelijk reuzenbe­ren­klauw (maar een verschil zien is lastig)

  De gemeente Lelystad hangt veertig verkeersborden op die zijn gemaakt van suikerrietvezels en biologisch afbreekbare plastics. Mogelijk volgen later verkeersborden die zijn gemaakt van de reuzenberenklauw. ,,Aan de borden zelf zie je weinig wat anders is. We willen graag weten hoe de borden het gaan doen bij verschillende weersomstandigheden”, meldt gemeentewoordvoerder Elaine Bezemer-Koopman.

Flevoland