Volledig scherm
De politie Lelystad waarschuwt de inwoners voor een deze nieuwe inbrekerstruc: stukjes plastic in het slot. © Politie Lelystad

Binnenkort op vakantie? Politie waarschuwt voor deze nieuwe inbrekerstruc

Veel post achter de voordeur en een wel heel erg opgeruimd huis. Het zijn de bekende indicaties voor inbrekers om te zien of de bewoners op vakantie zijn. De politie Lelystad waarschuwt nu voor een nieuwe foefje van inbrekers om te achterhalen of bewoners wel of niet op vakantie zijn.

De politie Lelystad schrijft op haar Facebook-pagina dat de laatste tijd meerdere keren stukjes plastic in cilindersloten zijn gevonden. Hiermee kunnen inbrekers achterhalen of de bewoners al enkele dagen van huis zijn. De politie acht het raadzaam om vertrouwde buren of vrienden tijdens de vakantie op het huis te laten passen. Zij kunnen de sloten dan regelmatig controleren en de stukjes plastic weghalen.

  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland