Bliksembezoek van Van Dam aan Nieuw Land

FLEVOLAND - Staatssecretaris Martijn van Dam bezocht donderdag ook Nationaal Park Nieuw Land, dat nog altijd in de race voor titel 'Mooiste Natuurgebied van NL'

Van Dam maakte een tour langs twaalf van de dertien natuurgebieden die strijden om de titel 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'. In Oostvaardersveld, onderdeel van Nieuw Land, bewonderde hij deze nieuwe wildernis en sprak hij met gedeputeerde Michiel Rijsberman.

Martijn van Dam sprak lovend over Nieuw Land: "Een schitterend gebied, een prachtig voorbeeld van nieuwe natuur. Met NP Nieuw Land laat Flevoland zien dat het bij uitstek de plek is voor nieuwe initiatieven. Dat past ook bij een provincie die door mensenhanden is gemaakt. En hoe de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland ook uitpakt, ik ben blij dat de plannen voor de ontwikkeling van NP Nieuw Land hoe dan ook worden doorgezet."

Er zijn nog drie dagen te gaan voor de stembussen sluiten. "We moeten opboksen tegen oudere en meer bekendere gebieden", aldus gedeputeerde Michiel Rijsberman. "Toch hebben we zeker een kans, want Nieuw Land is anders dan andere gebieden. Hier is nieuwe wildernis ontstaan op man-made land. Het gebied vertelt het oer-Hollandse verhaal van de strijd tegen water als geen ander en dat te midden van unieke natuur. Met de grootste kudde wilde koniks van Europa, zeearenden en 200 andere vogelsoorten en een uniek landschap."

Flevoland