Boeren bij Lelystad Airport zetten anti-ganzengras in

VideoOmdenken, kansen pakken. Boeren rond Lelystad Airport werken liever samen met hun gevleugelde buur dan dat ze ertegen blijven protesteren. ‘Dat verlies je uiteindelijk toch.’

Je kunt natuurlijk de kont tegen de krib gooien, en blijven ageren tegen Lelystad Airport dat hier gaat uitgroeien van een vliegveld met Cessnaatjes naar een chartervliegveld met 45.000 vluchten per jaar, maar dat heeft geen enkel nut. ,,We hebben onze kop omgedraaid, en dachten: we gaan kijken wat we eraan kunnen hebben”, zegt Rob ter Haar. Hij is voorzitter van de Lelystadse Boer, een vereniging van zeventig gezinnen, die hier binnen een straal van 2,5 kilometer akkerbouwbedrijven hebben of koeien. En een enkeling houdt kippen.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland