Heckrunderen in de Oostvaardersplassen: als zij in de winter honger krijgen, hoeven zij niet te worden bijgevoerd.
Volledig scherm
Heckrunderen in de Oostvaardersplassen: als zij in de winter honger krijgen, hoeven zij niet te worden bijgevoerd. © ANP

Boswachters hoeven hongerende herten en runderen Oostvaardersplassen niet bij te voeren tijdens kou

updateStaatsbosbeheer hoeft heckrunderen en edelherten in de Oostvaardersplassen niet bij te voeren. Mensen en organisaties die dieren houden als huisdier, vee of proefdier moeten dat wel, maar deze grote grazers vallen daar niet onder. Dat bepaalde het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vandaag.

7 reacties

 • Jo Buitenhuis

  2 maanden geleden
  Het werkt gewoon niet met een hek er omheen. Houd alstublieft op met dat wrede 'natuur' beleid. Nu las ik weer dat de paarden naar de slacht gaan om er weer extra koeien neer te zetten ivm de kiekendief. Vervolgens mogen de herten en de koeien weer sterven van de honger straks. Wie wordt hier nou blij van? Trek je conclusies. Dit is geen natuur maar wanbeleid.
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Andre Eggerding Maar er is genoeg voedsel om de kudde te ondersteunen, wees gewoon oké met wat je dierenextremisten hebben veroorzaakt.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Leven in het wild betekent dat de dieren bij onvoldoende voedsel op zoek kunnen gaan naar andere gebieden waar wel voedsel is. Dat kunnen deze dieren niet. Ze zitten opgesloten.
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  herma spijkers Maar het is al bepaald dat het aantal dieren goed genoeg is, er is een maximaal aantal dieren ingesteld na de ''hulp'' (a.k.a het kapotmaken van échte natuur) door dierenextremisten. In elk gebied heb je een aantal dieren dat daar maximaal kunnen blijven, ook dus, als het ''gehouden dieren zijn'' het aantal dieren dat is bepaald is een prima aantal. Als we het dan als gehouden dieren zien, zie het als een goed gevuld maar niet te volle weide met koeien. Prima oké. Drogreden dus
 • herma spijkers

  2 maanden geleden
  Het gaat om de stelling dat deze dieren al dan niet gehouden dieren zijn. Het CPb is van mening dat de runderen geen gehouden dieren zijn en dat zij zich dus vrijelijk over de Oostvaardersplassen kunnen bewegen om daar hun voedsel te verkrijgen. Dat is naar mijn mening discutabel, want de Plassen zijn omheind. In de natuur gaat dat anders. Als er obstakels zijn dan gaan de dieren naar andere plekken waar zij voldoende voedsel hopen te vinden.