Volledig scherm
Illustratief - De rechtbank eist een geldboete © Venema Media

Bouwbedrijf Noordersluis Lelystad failliet

Bouwbedrijf Noordersluis in Lelystad is failliet. Dat heeft een van zijn klanten, Dudok Wonen in Hilversum, vanmiddag bekend gemaakt. Alle werkzaamheden zijn maandag plotseling stilgelegd.

De woningcorporatie werd volkomen verrast door het faillissement, als gevolg waarvan een project in Bussum wordt lamgelegd. Noordersluis zelf is ‘wegens bedrijfsomstandigheden niet bereikbaar’, zo meldt een automatische telefoonbeantwoorder.

In Bussum werkte Noordersluis aan de bouw van een appartementencomplex met 40 vrije sector en sociale huurwoningen op het voormalige fabrieksterrein van cacaofabriek Bensdorp. Het deel met de sociale huurwoningen was net enkele dagen geleden opgeleverd. De huurders kunnen er deze week in. Dudok heeft een andere aannemer in de arm genomen om de laatste gebreken die na de oplevering nog aan het licht komen op te lossen, aldus een woordvoerster van het woonbedrijf.

Bouwbedrijf Noordersluis bestaat sinds 1984, toen het door de huidige aandeelhouders werd opgericht als onderhoudsbedrijf. Tegenwoordig is het bedrijf onderdeel van Noordersluis Bouwgroep BV, dat wordt geleid door de in Oldebroek geboren algemeen directeur Lammer Boeve (67). Het is voornamelijk actief in de woning- en utiliteitsbouw, in opdracht van professionele opdrachtgevers als woningcorporaties, projectontwikkelaars, beleggers en bedrijven. Bij de Bouwgroep werken ruim veertig mensen.

Flevoland