Volledig scherm
© ANP

Bredere A6 bij Lelystad moet in 2023 klaar zijn

LELYSTAD - Uiterlijk in 2023 moet er een verbrede A6 tussen Lelystad en Almere liggen. Bedoeling is dat de werkzaamheden beginnen in 2021. Dat meldt de provincie Flevoland. Het Rijk en de provincie onderzoeken of een deel van de A6, tussen de afslagen Lelystad Centrum en Almere Buiten-Oost, kan worden verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken.

Het gaat om een traject van 16 kilometer.

Dit is nodig om de toenemende drukte op te vangen op de rijksweg. Zo groeit Almere sterk en is het de verwachting dat Lelystad Airport steeds meer passagiers gaat trekken vanaf 2018, als er vakantievluchten vanuit de polder vertrekken. "Evident dat een goede bereikbaarheid van de luchthaven gegarandeerd moet zijn", zegt gedeputeerde Jaap Lodders. Minister Schultz van Haegen: "We zorgen ervoor dat Flevoland zich economisch verder kan ontwikkelen en dat de Randstad goed bereikbaar blijft."

Is de verbreding van de A6 nog niet helemaal zeker, de aanleg van een derde afslag bij Lelystad gaat er zeker komen. Deze wordt in 2019 geopend, aldus de provincie. Het betekent een snellere verbinding tussen Lelystad Airport en de A6.

Flevoland