Volledig scherm

Breed verzet tegen vliegverkeer Lelystad

ZWOLLE/KAMPEN Het zijn niet alleen gemeentelijke overheden die grote vraagtekens plaatsen bij de uitbreidingsplannen van Airport Lelystad. Ook vanuit de bevolking wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp luchthavenbesluit. De termijn hiervoor eindigt donderdag 31 juli.

De bewoners van de Winterdijk Oosterwolde vrezen dat de rust in hun landelijk gebied ernstig wordt aangetast. Een handtekeningenlijst werd gretig ingevuld.
Ook in de gemeente Elburg leeft het verzet, evenals in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant aan de polderkant van het Veluwe- en Drontermeer. ‘Vlieg Op’ heet de actie daar.
De politiek roert zich niet alleen via de bestuurlijke kanalen van gemeenten, maar dient soms op eigen titel een zienswijze in. Zoals GroenLinks Kampen, dat niet alleen bezwaar maakt tegen het lawaai, maar ook nut en noodzaak van uitbreiding van het vliegveld in Lelystad ter discussie stelt.
En dan de gemeenten zelf natuurlijk. Zwolle sloot zich vandaag aan bij Kampen, Dronten, Oldebroek, Elburg, Heerde en Zwartewaterland aan door het indienen van een zienswijze. De hoofdstad van Overijssel pleit voor verdere optimalisering van de vliegroute en het ontzien van woongebieden.

Flevoland