Volledig scherm
© Thinkstock

Buitenspeeldag Lelystad afgelast door verwacht onweer

De Buitenspeeldag in Lelystad gaat vanmiddag niet door. Er wordt onweer verwacht. De organisatie vindt dit te risicovol om kinderen buiten te laten spelen.

De Buitenspeeldag zou gehouden worden bij het Stationsbalkon Nooit. Het idee was om de omgeving om te toveren tot een paradijs van buitenspeelactiviteiten voor kinderen van de basisscholen. ,,Veel Lelystadse partijen hebben de schouders onder dit evenement gezet en het is dan ook ontzettend jammer dat het niet door kan gaan”, stelt Timo Hoenderboom van Lelykracht in een reactie.

Het is nog onduidelijk of de Buitenspeeldag op een ander moment wordt gehouden. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland