Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Camper vliegt in brand op A6 bij Lelystad

Op de A6 tussen Lelystad en Lelystad Noord is eerder vanochtend een camper in brand gevlogen. Hoe het voertuig vlam kon vatten, is voor de brandweer nog een raadsel. 

De brandweer kreeg meerdere meldingen over de camperbrand. Het brandende voertuig stond op een viaduct boven de Dronterweg.  Volgens een woordvoerder van de brandweer Flevoland kon de brand snel geblust worden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. 

Door het incident was één van de rijstroken op de A6 tussen Lelystad en Lelystad Noord tijdelijk afgesloten. Hierdoor stond er aan het begin een file van ongeveer een half uur. Nadat de brand was geblust, werd de weg weer vrijgegeven en nam de vertraging snel af. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland