Lucia B. is veroordeeld tot negen maanden cel wegens diefstal van grote partijen kleding uit twee winkels in Bataviastad, het outletcentrum bij Lelystad.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucia B. is veroordeeld tot negen maanden cel wegens diefstal van grote partijen kleding uit twee winkels in Bataviastad, het outletcentrum bij Lelystad. © archief/Herre Stegenga

Celstraf voor winkelmedewerkster Bataviastad die grote partijen kleding uit magazijn meenam

Een voormalig winkelmedewerkster in outletcentrum Bataviastad in Lelystad is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De rechtbank in Lelystad vindt bewezen dat de 55-jarige Lucia B. in 2019 grote partijen kleding heeft gestolen in twee zaken waar ze dat jaar in dienst is geweest.

  1. Na vijf weken nóg geen oplossing voor graanschepen vol giftig fosfine: koortsachtig zoeken naar oplossing
    PREMIUM

    Na vijf weken nóg geen oplossing voor graansche­pen vol giftig fosfine: koortsach­tig zoeken naar oplossing

    De Imatra, Coby en Semper Spera liggen nog steeds aan de ketting in Lelystad. De binnenvaartschepen, gevuld met graan waaraan het rattengif fosfine is toegevoegd, liggen werkeloos aan de kade. ,,Dinsdag liggen we drie weken in Lelystad, daarvoor lagen we ook al twee weken stil in respectievelijk Zwolle, Utrecht en Veghel”, verzucht schipper Daniel Boere. Aan oplossingen wordt gewerkt. Maar niemand wil zijn vingers nog branden aan het giftige zaakje.

Flevoland