Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP XTRA

Celstraffen en tbs voor moordplan op ex uit Lelystad

De 44-jarige Elias M. uit Lelystad is woensdag veroordeeld tot 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het plannen van een moord op zijn ex-vriendin. Zijn neef, die meewerkte aan de voorbereidingen, kreeg 3 jaar cel opgelegd.

Dat bleek woensdag uit het vonnis van de rechtbank in Lelystad. Uit diverse Whatsapp-gesprekken bleek dat de 44-jarige Elias M. zijn ex ‘ging pakken’. Hij zocht vanaf begin september 2018 een chauffeur en een wapen waarmee ‘gepopt’ kon worden. Zijn neef, de 21-jarige Faisal M., zocht en vond voor hem een vuurwapen. De vrouw werd door hen al geruime tijd geschaduwd. Als later die maand de Criminele Inlichtingen Eenheid tips krijgt over een op handen zijnde moord, grijpt de politie in. Ook bleek er al een camera te zijn geplaatst bij de woning waar de ex regelmatig verbleef en was er een peilbaken onder haar auto geplaatst. Na de aanhoudingen werd in het huis van Faisal een wapen met diverse patronen te liggen.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland