De online enquête van GGD Flevoland leverde al ruim 15.000 reacties op.
Volledig scherm
De online enquête van GGD Flevoland leverde al ruim 15.000 reacties op. © GinoPress B.V.

Corona-enquête GGD Flevoland breekt records

Bij GGD Flevoland weten ze niet wat hen overkomt. In amper 48 uur tijd vulden ruim 15.000 Flevolanders het online enquêteformulier met vragen over de coronacrisis in. „Nu al een waanzinnig resultaat!”, reageert projectondersteuner Andrea van der Kraan.

Een flink deel van de mensen die de enquête invulden hebben zich tevens aangemeld als deelnemer aan het vaste panel, dat ongeveer vier keer per jaar deelneemt aan onderzoeken door de GGD Flevoland. Het aantal panelleden is daardoor verdrievoudigd naar boven de drieduizend.

„Het is echt geweldig om te zien”, zegt Van der Kraan. „Voorheen reageerden er hooguit een paar duizend per enquête, nu schiet het door het plafond. Daaruit blijkt wel dat mensen het belang van goede informatie tijdens deze coronacrisis inzien. Zoveel reacties geeft ons ook een veel beter beeld.”

Verbeterpunten

Met het onderzoek wil de GGD een beter zicht krijgen op de effectiviteit van de informatievoorziening en eventuele verbeterpunten. Voor inzicht in de resultaten is het volgens Van der Kraan nog te vroeg.

De enquête kan nog tot en met zondag worden ingevuld.

Flevoland