De opening van Lelystad Airport is al vier keer uitgesteld. Een nieuwe tegenvaller voor de minister: het onderzoeksbureau dat zij zelf inschakelde, twijfelt of het vliegveld na de coronacrisis nog meerwaarde heeft.
Volledig scherm
De opening van Lelystad Airport is al vier keer uitgesteld. Een nieuwe tegenvaller voor de minister: het onderzoeksbureau dat zij zelf inschakelde, twijfelt of het vliegveld na de coronacrisis nog meerwaarde heeft. © Rob Voss

Corona legt nieuwe bom onder Lelystad Airport: onderzoekers twijfelen aan eigen onderzoek

De coronacrisis legt een nieuwe bom onder de opening van Lelystad Airport. Onderzoeksbureau M3 Consultancy, dat in opdracht van het ministerie onderzoek deed naar de meerwaarde van het vliegveld, trekt nu tegenover de Volkskrant haar eigen conclusie in twijfel.

 1. Dikke winsten van ‘rottige windmolens’ gaan naar inwoners: ‘Mooie dingen voor het dorp mee doen’
  PREMIUM
  met video
  10

  Dikke winsten van ‘rottige windmolens’ gaan naar inwoners: ‘Mooie dingen voor het dorp mee doen’

  De bouw van windmolens leidt vaak tot hevige weerstand. Steeds vaker profiteert echter de lokale samenleving van de miljoenenwinsten. Zoals in Swifterbant en Nieuwleusen. Voorheen liepen de emoties over de komst van windmolens in beide dorpen hoog op, nu vloeien er tienduizenden euro’s naar lokale initiatieven. ,,Zonder het geld van die rottige windmolens hadden we het niet gered.”
  Swifterbant