Volledig scherm
PREMIUM
De gevangenis in Roermond © ANP

Cruciale tip Helicentre Lelystad voorkwam ontsnapping topcrimineel

Door een tip van Helicenter uit Lelystad is voorkomen dat de Amsterdamse topcrimineel Benaouf A. in oktober uit de gevangenis in Roermond kon ontsnappen. Het bedrijf bij Lelystad Airport kreeg in september een verzoek voor een rondvlucht, vertrouwde het niet, en liet de politie de contacten met de bendeleden overnemen. 

Hun cruciale rol bleek deze week uit de proformat-zitting tegen Ismail el M., die de helicopter trachtte te huren. Het bedrijf kreeg grote argwaan toen hij een heli voor een rondvlucht wilde huren voor hem en zijn vriendin, maar een groot toestel wilde waar 4 passagiers in passen. 

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Flevoland