Volledig scherm
Delphine (11) kan haar geluk niet op nu ze mag optreden met Justin Bieber. © Arvid Kastermans

Delphine (11) uit Lelystad mag optreden met Justin Bieber

LELYSTAD - De 11-jarige Delphine van Garderen uit Lelystad mag zaterdag met Justin Bieber optreden in het Gelredome in Arnhem.

Ze praat verrassend nuchter over haar grote avontuur. Al was dat zondag wel anders, nadat ze de e-mail met het goede nieuws had gelezen. „Ik begon meteen te gillen en rende naar beneden om het mijn moeder te vertellen.”
Sindsdien regent het reacties. Binnen een dag is Delphine zelf een ster geworden. Een nummer dansen met Justin Bieber, het is de droom van tienermeiden over de hele wereld. Je moet het maar durven trouwens: in de spotlights op het podium van de Gelredome, voor tienduizenden uitzinnige mensen. „Ik vind het superspannend”, zegt Delphine. „Ik heb eens voor duizend mensen opgetreden in de Rai, maar dit is wel anders.”

Eigen auditievideo
„I live to dance and love to perform on stage”. Met deze woorden besluit ze haar inleidende praatje in de auditievideo die ze deze zomer op YouTube plaatste. Om vervolgens uit haar dak te gaan op Bieber’s hit: Children. De 22-jarige superster haalt met zijn Purpose- tour bij elke show vier kinderen op het podium om mee te dansen op dit nummer. Delphine had drie dagen nodig om de dans in te studeren en zelf een slot te bedenken - dat was een voorwaarde voor de auditievideo.

Passie voor dans
Dansen, het is alles voor haar. Ze zit bij meerdere ‘crews’ en volgt een vooropleiding aan het befaamde Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam. Ze zit op een school die gekoppeld is aan deze opleiding, ‘zodat ik veel kan dansen’. Haar grote droom is dan ook om professioneel danseres te worden.

Ze is hard op weg en die paar minuten met Bieber zullen goed op haar C.V. staan.
Is ze een grote fan? „Eh...” Valt best wel mee, zegt Delphine dan. Beyoncé vindt ze beter, maar Bieber meer dan oké. „Als ik hem zaterdag mag ontmoeten dan wil ik hem iets geven. Ik weet alleen nog niet wat.”

Delphine won de prijs met een danswedstrijd op YouTube. Bieber kiest bij iedere show van zijn wereldtournee 4 kinderen uit die met hem op het podium mogen dansen.

De 11-jarige Delphine danst al sinds ze klein was. Nu volgt ze de vooropleiding van het Lucia Marthas Institute for perfoming arts in Amsterdam.

Volledig scherm
© Facebook

Flevoland