Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Meuldijk

Diefstal babyzwaantjes in Lelystad lijkt voorbij, maar elders in het land niet

De massale diefstal van babyzwanen en zwaneneieren in Lelystad lijkt voorbij. Elders in het land neemt het aantal meldingen juist toe, laat de dierenpolitie weten. 

De rust is teruggekeerd in Lelystad nadat twee weken geleden massaal ‘pulletjes’, babyzwanen, en zwaneneieren werden gestolen. ,,De laatste vier dagen is er niets meer gebeurd’’, zegt voorzitter Susan van de Waal van Stichting Dierennoodhulp Flevoland. Zij sloeg twee weken geleden alarm over de plotselinge verdwijning van tientallen zwanen. Kort daarop werd een ‘pullenwacht’ in het leven geroepen, bezorgde burgers die de zwanen in de gaten gingen houden. 

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland