Volledig scherm
PREMIUM
© Ginopress

‘Dildo-grap’ bij provinciehuis Flevoland kan 4 jaar cel opleveren

videoDe dildo voor de deur van het provinciehuis was volgens verdachte Dorien S. (55), tegenstander van het hertenafschot in de Oostvaarderplassen, niet meer dan een uit de hand gelopen grap. Lachen is de activiste en vier medeverdachten wel vergaan. ,,Dit is niet zomaar een zaak’’, stelt het Openbaar Ministerie dat vanwege het ‘maatschappelijke impact’ een meervoudige kamer laat opdraven.

S. en vier anderen reden eind oktober in het holst van de nacht naar Lelystad om spandoeken op te hangen bij het gemeentehuis en bij de Oostvaardersplassen. Voor het provinciehuis legden ze een doos neer met daarin een enorme dildo. De boodschap: ‘Harold Hofstra wat ben je toch een lul dat je 2000 herten laat afknallen.’ Het was allemaal bedoeld als grap, zegt S. nu. De commotie was er niet minder om: de hele omgeving werd, uit angst voor een terreuractie urenlang afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld. Ook de rechtbank en de perrons op het station werden afgesloten. Over de gevolgen hadden verdachten totaal niet nagedacht, zegt S. ,,Ik baal er echt van dat er zoveel commotie is ontstaan.’’

  1. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
    PREMIUM

    Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

    De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland