Volledig scherm
De Rode Klif in Lelystad. © Jaap Selles

Dode man (72) aangetroffen in woning Lelystad: politie gaat uit van misdrijf

updateIn Lelystad is een 72-jarige man dood in zijn woning aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. Een 48-jarige man uit die plaats is aangehouden. De politie zoekt getuigen en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De buurt reageert verrast: is er wat aan de hand dan?

Afgelopen zondag kreeg de politie een melding van een mogelijk misdrijf in Lelystad - maar ze bericht pas op dinsdag. De enige reden waarom de politie nu pas openheid van zaken geeft: ze hoopt dat getuigen zich melden.

Betrokkenheid

De politie gaat inmiddels uit van een misdrijf en heeft een team van rechercheurs opgericht dat onderzoek doet naar de omstandigheden rond het overlijden van de man. In dat onderzoek kwam de 48-jarige man uit Lelystad naar voren. Hij is maandag aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de bewoner van de woning aan de Rode Klif. 

‘Problemen’

Bewoners, werknemers en bezoekers van het appartementencomplex aan de Rode Klif reageren verrast op het nieuws. Het lijkt alsof niemand weet dat er een dodelijk misdrijf is gepleegd in een van de tientallen appartementen voor ouderen, kleine huishoudens en mensen met een beperking. Op drie bewoners na, die bij de ingang staan te roken. ,,Maandag was er de hele dag politie op de verdieping boven mij. Al vanaf half zes ‘s ochtends”, vertelt een van hen. ,,Er woont een oudere man met relationele problemen. Verder weet ik niets. Niemand weet iets. De schrik zat er wel even in, hoor. Het is niet niks, dat er een moord wordt gepleegd in het complex waar jij woont. Maar ik ben inmiddels over de schrik heen.”

‘Oké’

Zijn mederokers kijken hem verbaasd aan. De een weet sinds een klein uurtje van het dodelijk misdrijf, de ander hoort het nu voor het eerst op de stoep voor het gebouw. ,,Oké”, zegt hij kalmpjes, drukt zijn peuk uit en loopt naar binnen alsof er niets is gebeurd. ,,Fijne avond!”

Uit onderzoek door de recherche en de forensische opsporing naar de identiteit van de overleden man werd duidelijk dat het gaat om de 72-jarige bewoner. 

Verdacht

Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met getuigen en is onder andere op zoek naar naar mensen die zondag 28 april iets verdachts gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Rode Klif.

Volledig scherm
© ANP

Flevoland