Volledig scherm
De buurtwinkel van stichting Met Inzet Lukt Alles uit Lelystad kreeg een bijdrage van het VSBfonds. © VSBfonds

Donatie van duizenden euro's voor sociale initiatieven in Lelystad en Emmeloord

Drie sociale initiatieven uit Flevoland krijgen ieder een flink geldbedrag van het VSBfonds, dat sociale en culturele activiteiten ondersteund. De drie stichtingen die zich voor de donaties hadden aangemeld, kunnen binnenkort bedragen van tussen de vijf- en tienduizend euro bijschrijven.

Het gaat om de Stichting Interkerkelijk Diaconaal Overleg in Lelystad. Zij ontvangen een bijdrage die gebruikt kan worden voor het project ‘Eerlijke verhalen’. De Stichting Youth for Christ ontvangt een bedrag voor de realisatie van een mobiele jongerenontmoetingsplek in Emmeloord en de stichting Met Inzet Lukt Alles krijgt geld voor de herinrichting van de buurtmoestuin en een buurtwinkel in Lelystad.

Ontmoeten

De initiatieven kregen dit geld in het kader van de actie ‘Donatie op Locatie’. Hiermee wil het VSBfonds initiatieven helpen die ervoor zorgen dat mensen in bijvoorbeeld Flevoland elkaar ontmoeten tijden sociale of culturele activiteiten en daardoor bijdragen aan de versterking van de lokale of regionale gemeenschap. De initiatieven konden zich uit eigen beweging aanmelden om kans te maken op de gift van het fonds, die maximaal tienduizend euro kon bedragen.

Volgens woordvoerder Brigitte Korthals van het VSBfonds kregen de initiatieven uit Lelystad en Emmeloord ieder vijf- tot tienduizend euro voor hun project. ,,Maar die projecten werken met cofinanciering en hebben dus ook andere financiers voor hun project. Onze bijdrage is slechts een deel.”

Nieuwe ronde

Het VSBfonds start binnenkort met een tweede ronde van dit donatietraject. Voor 12 augustus kunnen andere initiatieven zich aanmelden bij het fonds om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage. Ook in september volgt er nog een mogelijkheid voor sociale projecten om zich aan te melden voor die donaties.

Flevoland