Volledig scherm
De auto van de slachtoffers raakte ernstig beschadigd. © AS Media

Drama in Lelystad: jongetje (4) en opa overlijden bij ernstig ongeluk

Bij een ernstig auto-ongeluk in Lelystad zijn gisteravond een 4-jarig jongetje en zijn 67-jarige opa om het leven gekomen. De 63-jarige vrouw van de man, die ook in de auto zat, raakte zwaargewond. Een 26-jarige bestuurder van een betrokken Range Rover is aangehouden.

Het ongeluk vond vrijdagavond iets na 18:00 uur plaats op de Larserdreef. Twee personenauto’s botsten op elkaar op het kruispunt van de Larserdreef met het Rijnland. In beide auto’s zaten drie personen. 

In een Toyota Aygo zaten een 67-jarige man als bestuurder, zijn 63-jarige vrouw en hun 4-jarige kleinzoon, alledrie uit Lelystad. De man en het jongetje zijn als gevolg van het ongeluk om het leven gekomen. De vrouw is zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd. 

De andere auto, een witte Range Rover, werd bestuurd door een 26-jarige man uit Lelystad. Zowel hij als zijn twee passagiers, een 22-jarige man uit Lelystad en een 27-jarige man uit het Zuid-Hollandse Rhoon, zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. 

Aanhouding 

De bestuurder van de Range Rover is door de politie aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Hij zou het dodelijke ongeluk door ‘verwijtbare onvoorzichtigheid’ hebben veroorzaakt. Hieronder vallen snelheidsovertredingen, het niet verlenen van voorrang, maar ook onzorgvuldig rijgedrag in het algemeen. De politie wil niet verder ingaan op de precieze verwijten in het belang van het onderzoek. 

Politieagenten hebben de man getest op alcohol en drugs, daaruit bleek dat hij niet onder invloed was. De bestuurder zit vast voor verhoor.  

Het opsporingsteam van de politie is op zoek naar mensen die de witte Range Rover voor het ongeval hebben zien rijden. Het team wil weten of daarbij zaken zijn opgevallen. 

Hulp door omstanders

Verschillende omstanders hebben direct hulp geboden. De politie schrijft hierover: ‘Ondanks de heftigheid van dit tragische ongeval, hebben zij veel waardevolle dingen kunnen doen. We spreken daarvoor veel dank uit. Iedereen die daaraan behoefte heeft, krijgt uiteraard zorg en begeleiding aangeboden.’

Diverse hulpdiensten kwamen na het ongeluk ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.

Volledig scherm
Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse bij de plek van het ongeluk. © AS Media

Flevoland