Volledig scherm
PREMIUM
De oude terminal van Lelystad Airport © ROBIN UTRECHT

Drie keer uitstel voor Lelystad Airport: wat zijn de gevolgen?

De opening van Lelystad Airport is voor de derde keer uitgesteld. In Flevoland is de teleurstelling groot, tegenstanders dromen hardop van afstel. De gevolgen van het uitstel op een rij.

Met een kort telefoontje van een ambtenaar op het ministerie kreeg de Flevolandse gedeputeerde Jan de Reus (VVD) dinsdagmiddag de onheilstijding: er gaat vanavond een brief naar de Tweede Kamer waarin de minister meldt dat de opening van Lelystad Airport in april 2020 niet langer haalbaar is. ,,Natúúrlijk ben ik hartstikke teleurgesteld ”, zegt De Reus. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland