Volledig scherm
De Dronterweg met links de Swifterringweg © Google Street View

Dronterweg in 2020 op de schop, weg is 6 tot 8 weken dicht

De verkeerslichten op de kruising Dronterweg/Swifterringweg bij Lelystad verdwijnen volgend jaar. In plaats daarvan legt de provincie een rotonde met twee fietsoversteken aan. 

Dat is niet de enige verandering op de Dronterweg tussen Lelystad en Dronten. Bij de kruising met de Larserringweg komt een geheel nieuwe oversteek. En de oude verbindingsweg met de Larserringweg wordt opgeheven. 

De Dronterweg gaat volgend najaar zes tot acht weken dicht in verband met deze werkzaamheden. Dan wordt ook het asfalt vernieuwd en brengt de provincie ribbelstroken en glasbollen aan naast de rijstrook. Op termijn wordt de kruising met de Biddingringweg ook veranderd in een rotonde, meldt de provincie. 

Inloop

Op dinsdag 3 december van 17.00 tot 19.00 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats in het Mechanisch Erfgoed Centrum aan de Dronterweg. ,,Dat doen we eigenlijk altijd standaard ruim negen maanden van tevoren. We kunnen dan nagaan of we dingen over het hoofd hebben gezien of dat bewoners nog met suggesties komen. Dan kunnen we het voorlopige ontwerp eventueel nog aanpassen. Als we gaan aanbesteden, kan dat niet meer”, laat een woordvoerder van de provincie weten.

Flevoland