De vier wijken in Lelystad Oost hebben veel problemen. Wat opvalt is de verloederde staat van de woningen. Het Rijk geeft eenmalig 39 miljoen euro voor een flinke opknapbeurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De vier wijken in Lelystad Oost hebben veel problemen. Wat opvalt is de verloederde staat van de woningen. Het Rijk geeft eenmalig 39 miljoen euro voor een flinke opknapbeurt. © Freddy Schinkel

Duizenden woningen in achterstandswijken Lelystad krijgen opknapbeurt: ‘Niemand nam verantwoordelijkheid’

VIDEO + POLLLelystad Oost behoort tot de kwetsbaarste wijken in het land. Geld om hun huis te onderhouden hebben woningbezitters amper. Om het tij te keren schieten het Rijk en de gemeente met bijna 50 miljoen euro te hulp. ,,Dat vooral in deze wijken wordt geïnvesteerd kan ik mij goed voorstellen.”

3 reacties

 • Elizabeth van der Kamp

  2 jaar geleden
  Ik woon ook in de atolwijk. Ik probeer van mijn AOW en een klein pensioentje toch mijn dak na te laten kijken, ga nooit op vakantie, dus moet ik eerst 4/5 jaar het vakantie geld opsparen anders kan ik mijn dak niet vervangen. De golfplaten aan de voorzijde moeten ook nog vervangen worden, hout is rot, word 10 jaar vakantiegeld sparen. Ik hang niet op straat, heb ook geen woning in het buitenland. Heb 33 jaar in het onderwijs gewerkt, vind niet dat je iedereen over 1 kam kan scheren.
 • Sandra Hogervorst

  2 jaar geleden
  Ik ben bewoner van de Atolwijk in Lelystad, veel verloederde koopwoningen omdat bewoners geen geld uitgeven aan het opknappen van hun koopwoning veel van diezelfde bewoners rijden in mooie auto's en bezitten vastgoed in vaderland waar ze ieder jaar in de zomer 6 weken van genieten...alsof dat niets kost. En nu moet de belastingbetaler opdraaien voor het achterstallige onderhoud van deze zogenaamde arme huizenbezitters?
 • Marc Eenennaam

  2 jaar geleden
  Belachelijk... Ik moet ervoor werken als ik iets aan mijn koophuis wil doen. Kostte me al meer dan eens een vakantie o.i.d. En nu, omdat er in die wijken voornamelijk mensen wonen die niet werken, maar op straat hangen... zouden ze het allemaal krijgen? (Door belastingen die o.a. ik moet ophoesten. Ga werken en spaar! I.p.v. hand ophouden voor subsidie naast je uitkering. Maar dat zal wel tegen het zere been zijn...