Volledig scherm
© ANP

Duo opgepakt na beroving in Lelystad

Twee jongens zijn vandaag opgepakt na een beroving in Lelystad.

De beroving vond aan het einde van de middag plaats op de stationsstraat. Een jongen werd beroofd door een groep van zes jongens in de leeftijd van 15 á 16 jaar. 

Om 18.05 uur zette de politie burgernet in om op de groep jongens op te sporen. Zij liet weten dat één van de verdachten een witte jas met capuchon droeg en dat de groep bestond uit lichtgetinte jongeren.

Tegen 18.40 uur werd via burgernet gemeld dat de jongeren niet waren aangetroffen. Later op de avond meldde de politie Lelystad dat er toch twee verdachten waren opgepakt. De recherche heeft de beroving in onderzoek.

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland