Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland daalt minder snel dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.
Volledig scherm
Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland daalt minder snel dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV. © ANP

Eenderde van Flevolanders zonder werk is hoogopgeleid

De daling van het aantal WW-uitkeringen in Flevoland blijft achter bij de landelijke ontwikkeling. Vooral hoogopgeleiden hebben moeite een baan te vinden, blijkt uit cijfers van het UWV.

Het aantal werkzoekenden zonder hbo of wo daalde in de afgelopen twaalf maanden met 16 procent, bij hoogopgeleiden bleef de daling beperkt tot 14 procent. Eind september ging ongeveer eenderde van de verstrekte WW-uitkeringen naar werkzoekenden met wo of hbo.

Zorg

De meeste WW-uitkeringen van hoogopgeleiden uit Flevoland gaan naar mensen die op zoek zijn naar een bedrijfseconomische of administratieve functie (473) of managementfunctie (289). Volgens het UWV maken hoogopgeleiden in Flevoland momenteel de meeste kans op een baan in de sectoren ict, openbaar bestuur, zorg & welzijn en zakelijke diensten.

Over de hele linie was er in Flevoland de afgelopen twaalf maanden sprake van een daling van 12,4 procent (939 uitkeringen) terwijl het landelijk gemiddelde op 14,7 procent minder WW-uitkeringen uitkwam.

Flevoland