Eerste drie gedode herten blijven als voedsel achter voor vossen en roofvogels

reportage | videoHet afschieten van 1830 edelherten in de Oostvaardersplassen is begonnen. Het ging er opvallend rustig aan toe: gevreesde activisten waren in geen velden of wegen te bekennen. En door de harde wind lukte het Staatsbosbeheer om ‘slechts’ drie herten te doden.

Het is maandagochtend om acht uur nog stikdonker bij het gebouw van Staatsbosbeheer naast de Oostvaardersplassen. Acht auto’s staan geparkeerd aan de overkant van de weg. Een groene wagen van Staatsbosbeheer rijdt door de schuifpoort van het gebouw, een man in een bodywarmer stapt uit en gooit de deur snel weer dicht. Even later rijdt een auto met twee agenten stapvoets voorbij, loerend naar de geparkeerde auto’s.

  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland