Volledig scherm
Janneke Sparreboom plaats de tegel die het behalen van de eerste ster markeert. © [FOTOBRON]foto Fotostudio Wierd

Eerste ster voor Keurmerk Veilig Ondernemen

LELYSTAD - Burgemeester Ina Adema van Lelystad heeft maandag de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor het Stadshart in ontvangst mogen nemen.

Het KVO is een middel om een veilige omgeving te bevorderen. De tegel die het behalen van deze eerste ster markeert, werd na de uitreiking tussen de klinkers in het Stadshart (op De Promesse ter hoogte van de Dukaatpassage) geplaatst.

Maandag ondertekenden de ondernemers in het Stadshart, de politie, de brandweer, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de gemeente Lelystad een convenant waarin de afspraken zijn vastgelegd die zij met elkaar hebben gemaakt om samen te werken aan het behoud van een schoon, heel en veilig Stadshart. Na de ondertekening mocht burgemeester Ina Adema het certificaat voor het behalen van de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen in ontvangst nemen en plaatste wethouder Janneke Sparreboom de tegel die het behalen van de eerste ster markeert.

Om te komen tot de eerste ster is een projectgroep opgericht die bestaat uit vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen. Nu het convenant er ligt, gaat de projectgroep verder met de uitwerking van een actieplan voor het behoud van een schoon, heel en veilig Stadshart en voor het behalen van een tweede ster, de themaster agressie.

Flevoland