Volledig scherm
ANP Photo

Eis van negen weken cel voor geweld tegen conducteur

LELYSTAD - De officier van justitie heeft maandag voor de rechtbank in Lelystad een gevangenisstraf van negen weken geëist tegen de 21-jarige J.C. uit die stad.

De jongeman moest zich verantwoorden, omdat hij in augustus van het vorig jaar een conducteur in de stationshal in Lelystad zou hebben mishandeld. Ook zou hij hem hebben beledigd. ,,Ik was aan het werk in de stationshal toen twee mannen op een scooter de hal in kwamen rijden", had het slachtoffer tegenover agenten verklaard. De passagier vertrok naar boven, maar de verdachte - die de scooter bestuurde - kreeg een stopteken. Toen de Lelystedeling om zijn identiteitskaart werd gevraagd, zou hij tegen het scheenbeen van de conducteur zijn gereden. Hier bleef het echter niet bij, aldus de conducteur. Hij vertelde dat de verdachte hem beledigde en nog een paar keer tegen zijn scheenbeen reed. ,,Ik voelde constant pijnscheuten", aldus het slachtoffer, die ook nog een kopstoot zou hebben gehad en zou zijn geslagen. ,,Ik gaf toen zelf nog een klap terug."

C. bleef op de zitting ontkennen dat hij de conducteur had aangereden. Dat hij een stopteken kreeg en dat er om zijn identiteitskaart werd gevraagd, daar was hij het mee eens. C. stelde echter dat het slachtoffer een boete wilde uitschrijven, terwijl hij naar zijn mening helemaal niets fout deed. C. gaf toe dat hij daarom 'best iets verkeerds' had gezegd en een kopstoot had uitgedeeld, maar de conducteur zou eerst hebben uitgehaald. De aanrijding was niet gebeurd, zo zei C. De conducteur zou zijn wiel en stuur namelijk hebben vastgeklemd, waardoor dit niet kon. Getuigen hadden het verhaal van het slachtoffer echter bevestigd.

De rechtbank doet uitspraak op 22 april.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland