Emoties lopen hoog op bij vreedzaam protest Oostvaardersplassen

VideoRuim tweehonderd boze actievoerders hebben zondagmiddag in Lelystad vreedzaam gedemonstreerd tegen het voerbeleid in de Oostvaardersplassen. Toch dreigen ze met hardere acties. ,,De emoties lopen hoog op, ik kan geen vreedzame acties meer garanderen.”

Met een theatraal gebaar knielt actieleider Bas Metzemaekers neer op de stoep voor het provinciehuis in Lelystad. Voor hem staat de Flevolandse gedeputeerde Harold Hofstra er onwennig bij. Met zijn smeekbede probeert Metzemaekers de politicus te overtuigen om een einde te maken aan het onnodige lijden van de grote grazers in natuurgebied Oostvaardersplassen. Een lange stoet auto’s trekt intussen al toeterend voorbij. Uit de ramen hangen spandoeken met teksten als ‘OVP weg ermee!’.

  1. VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoaster’

    VVD'er Schopman schaamt zich voor zijn IQ-tweet: ‘Dit is een erg pijnlijke rollercoas­ter’

    Voormalig VVD-raadslid in Lelystad Bart Schopman heeft spijt van de tweet over Forum voor Democratie en PVV die hij zondag plaatste. Schopman twitterde dat potentiële stemmers van de PVV en FvD een laag IQ hebben en dat leidde tot een breuk tussen hem en de liberale partij. Schopman gaat zelfstandig verder als raadslid. ,,De afgelopen dagen waren een pijnlijke rollercoaster. Ik schaam me voor die tweet.’’

Flevoland