Lelystad heeft problemen met haar wijken, armoede, jeugd. En sinds de coronacrisis is dat erger geworden, weet Mila Romijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Lelystad heeft problemen met haar wijken, armoede, jeugd. En sinds de coronacrisis is dat erger geworden, weet Mila Romijn. © Freddy Schinkel

Energiearmoede in Lelystad: ‘De verwarming op 15 graden uit angst voor de energierekening’

Door oplopende gasprijzen dreigt een torenhoge energierekening. Met energiearmoede als gevolg. Dat geldt voor 550.000 huishoudens in Nederland, blijkt uit cijfers van TNO. Veel van die huishoudens zitten in Oost-Nederland en Lelystad spant de kroon.

4 reacties

 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Sander, lekker kortzichtig met je opmerking. Je in iemand verplaatsen is echt een kunst, wat niet voor iedereen is weggelegd. Al eens aan gedacht dat mensen op leeftijd kunnen zijn, gezondheidsproblemen kunnen hebben, niet 40 uur per week buiten de deur werken, thuis werken, kleine kinderen thuis hebben, enz., enz.? En zelfs al heeft iemand een extra trui aan en deken om, kan iemand het gewoon nog te koud hebben. Verwarming in huis zou in Nl. een 1e levensbehoefte moeten zijn en geen melkkoe.
 • Van der Meij

  1 jaar geleden
  Fijn hè dat beleid van de VVD. De afgelopen tien jaar hebben zij de gewone man alleen maar armer en afhankelijker gemaakt!! Dank zij de VVD zijn de rijken en grote bedrijven steeds rijker geworden!!!!!
 • Ger Pol

  1 jaar geleden
  Het is net wat Johan Derksen aangeeft de asielzoeker zit in onze woning en de Nederlander woont straks in een tenten kamp omdat ze het niet meer kunnen betalen.
 • A Eijsink

  1 jaar geleden
  Dit is niet iets wat je plotseling overkomt (hoge energieprijzen). Het wordt nu duidelijk. Maar je kunt prima leven in een huus met één verwarmde kamer. Trui en deken doen in de echt koude maanden wonderen. Rest van het huis kan op vorst veilig stand. Overdag zit je op je werk dus dan kan de verwarming in huis terug naar 10 graden. Het is vervelend die hoge energieprijzen maar je gaat er niet dood van.