Illustratie van een enkelband.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie van een enkelband. © ANP

Enkelband voor tbs’er op verlof ‘direct gevolg van moord Lelystad’

Tbs’ers die op verlof gaan, moeten een enkelband dragen. Minister Dekker (Justitie en Veiligheid) wil hiermee een proef doen. Volgens tbs-advocaten is het experiment een rechtstreekse reactie op de moord in Lelystad, waarbij een tbs’er en een ex-tbs’er verdacht worden van het vermoorden van een 72-jarige man. De minister ontkent dit.

 1. Middelbare scholen in regio na dit weekend weer volledig open, maar niet in Lelystad: ‘Kiezen voor continuïteit’
  PREMIUM

  Middelbare scholen in regio na dit weekend weer volledig open, maar niet in Lelystad: ‘Kiezen voor continuï­teit’

  De drie scholen van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) gaan voor de zomervakantie niet meer volledig open. Men wil niet alles over de kop gooien voor een paar weken, stelt de SVOL. Andere scholen in de regio, voor wie de volledige heropening maandag nog te vroeg kwam, durven het na het weekend wel aan. Dat blijkt uit een rondgang van de Stentor.
 2. Evelien (57) fietst vanuit Zwolle 75 inloophuizen voor (ex)kankerpatiënten langs: ‘Nazorg erg belangrijk’
  PREMIUM

  Evelien (57) fietst vanuit Zwolle 75 inloophui­zen voor (ex)kankerpatiënten langs: ‘Nazorg erg belangrijk’

  Evelien van der Werff (57) start dinsdag vanuit Zwolle een 1300 kilometer lange fietstocht langs alle 75 nazorgcentra voor kankerpatiënten in het land. Ze wil landelijk aandacht vestigen op het belang van goede nazorg voor mensen met kanker en hun naasten. Voor koepelorganisatie IPSO komt haar persoonlijke actie als geroepen, want de inloophuizen verkeren in financieel zwaar weer. ,,Er moet snel een betere financiële basis vanuit Den Haag komen’’, zegt directeur-bestuurder Sonja Robben.

Flevoland