Enorme brand verwoest autoschadebedrijf in Lelystad: hevige rookontwikkeling zorgt voor veel problemen

video & updateEen enorme brand heeft vanmiddag het pand van Van Schijndel Autoschade in Lelystad compleet verwoest. De vlammen sloegen metershoog uit de garage aan de Zeilweg. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden omwonenden gewaarschuwd vooral binnen te blijven’

De brand brak rond 14.30 uur uit. ,,Er komt heel veel rook vrij’’, vertelde een woordvoerder van de brandweer Flevoland. ,,We waarschuwen mensen in de omgeving dan ook: sluit ramen en deuren.’’ Er werd ook een NL-Alert verstuurd met die boodschap: ‘Ga naar binnen!’

Volledig scherm
De vlammen slaan metershoog uit het bedrijfspand. © Sietse vd Werff

Een groot deel van bedrijventerrein Noordersluis werd afgesloten. Het pand is volledig verwoest, evenals meerdere auto's die bij de loods stonden. Rond 16.15 uur hadden de hulpdiensten het vuur onder controle en werd het sein ‘brandmeester’ gegeven.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Ook over mogelijk vrijgekomen gevaarlijke stoffen kan de woordvoerder nog geen informatie verstrekken.

De brandweer was met meerdere korpsen op de locatie aan het blussen. Onder meer brandweerlieden uit Almere en Swifterbant waren opgeroepen om hun collega's uit Lelystad te helpen.

Volledig scherm
Het bedrijfspand aan de Zeilweg in Lelystad is volledig afgebrand. © Herre Stegenga / de Stentor

Flevoland