Volledig scherm
Het gebouw van Omroep Flevoland werd afgezet vanwege een stuk vuurwerk in de auto van een medewerker. © AS Media

EOD haalt illegaal vuurwerk uit auto Omroep Flevoland

updateDe Larserpoortweg bij het gebouw van Omroep Flevoland in Lelystad was vanmiddag enige tijd afgezet.  Een medewerker van de omroep had een stuk illegaal vuurwerk in zijn auto liggen. De explosievenopruimingdienst heeft het knalwerk meegenomen.

Een medewerker van de omroep ging zaterdag op pad voor een reportage op Urk. Daar zag de man twee jongens van een jaar of acht rondlopen met een stuk vuurwerk, die aangaven het vuurwerk te hebben gevonden. De medewerker nam het vuurwerk van de jongens af en wilde het inleveren bij het politiebureau. ,,Het bureau op Urk is op zaterdag dicht en dus heeft hij het meegenomen’’, reageert hoofdredacteur Allard Berends. Bovendien was het politiebureau telefonisch ook niet bereikbaar.

Grote bol

De omroep deed maandag en dinsdag onderzoek naar het vuurwerk en besloot vervolgens opnieuw de politie op de hoogte te brengen. De politie seinde vervolgens de explosievenopruimingsdienst (EOD) in. Volgens hoofdredacteur Allard Berends ging het om één stuk illegaal vuurwerk afkomstig uit Oost-Europa. ,,Het heeft een grote bol met een lont’’, omschrijft de hoofdredacteur het vuurwerk.

Hemel

De auto met daarin het explosief stond op de parkeerplaats van Omroep Flevoland, afgezonderd van andere auto's. De politie zette uit voorzorg de straat met linten af. De EOD deed nader onderzoek naar het explosief en nam het vuurwerk vervolgens mee. Hoofdredacteur Berends verwijt zijn medewerker niet dat hij met een gevaarlijk stuk vuurwerk rond heeft gereden. Hij laat weten juist trots te zijn op het optreden van zijn werknemer. ,,Ik prijs hem de hemel in omdat hij dat vuurwerk van kinderen heeft afgepakt.’’

Volledig scherm
Allard Berends, hoofdredacteur van Omroep Flevoland. © Omroep Flevoland

Flevoland