Een jager (Staatsbosbeheer spreekt liever over een ‘ervaren faunabeheerder') legt aan om één van de herten in Oostvaardersplassen af te schieten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een jager (Staatsbosbeheer spreekt liever over een ‘ervaren faunabeheerder') legt aan om één van de herten in Oostvaardersplassen af te schieten. © Hollandse Hoogte / Olivier Midde

Er worden wéér 1400 herten afgeschoten in Oostvaardersplassen: dit is waarom

Vraag bij het NieuwsStaatsbosbeheer laat 1400 edelherten afschieten in natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland. Vorig jaar werden er ook al 1200 afgeschoten. Waarom moeten er nou wéér zoveel herten worden doodgemaakt?

8 reacties

 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Zolang er in Nederland meer dan een miljoen malloten zijn die voor hun plezier visjes martelen en dat een hobby noemen, is het met een zinnige reden afschieten van herten alleen maar humaan te noemen.
 • W.O.U. de Vries

  1 jaar geleden
  als er wat herten worden afgeschoten is het zielig maar dat er elke dag in een abortus kliniek kinderen worden gedood is de normaalste zaak van de wereld
 • T. Cleton

  1 jaar geleden
  Elk jaar worden er miljoenen koeien, varkens, kippen enz gedood. Nu een paar herten die lekker vrij hebben kunnen rondlopen en er staan weer een aantal mensen vooraan om te roepen hoe vreselijk het wel niet is wat daar gebeurd. Hypocriet volk. Mevrouw van der plas heeft de volgende vergadering iig weer wat te melden.
 • Richard Sittrop

  1 jaar geleden
  Onacceptabel dat Staatsbosbeheer het zover heeft laten komen met de populatie van deze Dieren. En nu moet er afschot plaats vinden . Het zou dan beter zijn om de Oostvaarderplassen op te heffen en er een andere bestemming voor in te vullen .
 • Auke de Jager

  1 jaar geleden
  Vreselijk....😔😔