Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Olivier Midde

Extra geld en tijd om meer edelherten af te schieten in Oostvaardersplassen: ‘Verder wachten op kou’

Er zijn extra maatregelen nodig om het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen terug te brengen tot 500 eind 2023. Dat stelt Staatsbosbeheer. Er moeten nog zo’n 1800 dieren worden afgeschoten. De provincie heeft de afschietmogelijkheden uitgebreid en extra geld beschikbaar gesteld.

7 reacties

 • W Huisman

  2 maanden geleden
  wat een waardeloze club dat staats bosbeheer weg ermee doet echt alles verkeerd
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Brouwer Ja dat noem ik gewoon mensen omdat die mensen een hoop te verduren hebben gehad van dierenextremisten die de natuur niet hun eigen loop gunnen, maar pleiten voor minder dieren, wat deze mensen nu moeten uitvoeren. Nogmaals, dit zijn mensen die hier ook de dupe van zijn. Donder op met je onaardige opmerkingen tegen deze hardwerkende mensen, echt niet aardig!
 • Brouwer

  2 maanden geleden
  Daniel de Boer De FBE, oftewel de fauna beheer eenheid is een club die jagen als hobby heeft. Ze knallen graag dieren af, ik hoor ze hier, op de Veluwe al sinds vorig jaar zomer zwijnen afschieten. Dat noem je dan ' gewoon mensen ' , eerst zwijnen voeren zodat ze zich goed kunnen voortplanten en dan zij er 11500, vorig jaar, en dan moeten er van Staatsboswanbeheer er 10000 afgeknald worden. Een dierenleven is blijkbaar niets waard . Een mens is een monster. Heb dieren nog nooit zien schieten
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Max Mooiweer Ze voeren gewoon uit wat een paar jaar terug door dierenextremisten tot stand is gebracht. Haat de veroorzaker niet degene die het moet uitvoeren. Dat is net zoiets als politieagenten belachelijk maken, of andere beroepen waarin men simpelweg moet doen wat er is opgegeven door anderen en moeilijke dingen moeten doen. Zijn ook gewoon mensen hè Max.
 • Eric Goedhart

  2 maanden geleden
  Nou lees ik elders in deze krant dat er wat probleemwolven zijn. Breng die naar de Oostvaardersplassen, heb je twee problrmen in één keer opgelost.