Volledig scherm
Verkeer op de N50 bij Kampen. Foto: Freddy Schinkel

Extra reistijd reizigers van en naar Flevoland

BIDDINGHUIZEN/ LELYSTAD - Bezoekers van het festival Lowlands in Biddinghuizen en reizigers van en naar Flevoland krijgen het dit weekeinde flink voor de kiezen. Festivalgangers kunnen Biddinghuizen weliswaar bereiken per trein, bus en met de auto maar dat kost via omleidingsroutes extra reistijd. Vanuit de polder kunnen reizigers alleen nog via een enorme omweg naar Amsterdam komen, of andersom.


Bezoekers van het festival Lowlands in Biddinghuizen en reizigers van en naar Flevoland krijgen het dit weekeinde flink voor de kiezen. Festivalgangers kunnen Biddinghuizen weliswaar bereiken per trein, bus en met de auto maar dat kost via omleidingsroutes extra reistijd. Vanuit de polder kunnen reizigers alleen nog via een enorme omweg naar Amsterdam komen, of andersom.
Zowel Rijkswaterstaat als Prorail voeren dit weekeinde grote werken uit. Vrijdagavond begon Rijkswaterstaat met het werk op de A1 tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Binnen drie dagen wordt de oude spoorbrug gesloopt, de nieuwe op zijn plek geschoven, het nieuwe aquaduct aangesloten en de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal in gebruik genomen. Rijkswaterstaat werkt tot maandagochtend aan de openstelling van de nieuwe A1 richting Amersfoort en Almere. Van Amsterdam naar Amersfoort en Almere moeten automobilisten omrijden via de A2, A12 en A27. Van Amersfoort/Almere richting Amsterdam gaat de omleiding via de A27, A12 en A2. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Ook werkt ProRail aan het spoor met gevolgen voor het treinverkeer tussen Weesp-Almere en Hilversum-Almere. Treinreizigers tussen Zwolle en Amsterdam Centraal/Schiphol kunnen omreizen via Amersfoort en tussen Lelystad Centrum en Utrecht Centraal omreizen via Zwolle.

Flevoland