Minister van Wonen Hugo de Jonge op bezoek in Lelystad. Op de achtergrond akkers die nu nog eigendom zijn van het Rijksvastgoedbedrijf. De komende jaren moeten hier duizenden huizen worden gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Wonen Hugo de Jonge op bezoek in Lelystad. Op de achtergrond akkers die nu nog eigendom zijn van het Rijksvastgoedbedrijf. De komende jaren moeten hier duizenden huizen worden gebouwd. © Freddy Schinkel

Flevoland groeit explosief, bijna verdubbeling van aantal huizen: ‘Hier is deze provincie voor bedoeld’

Flevoland wil 130.000 woningen bouwen, bijna een verdubbeling van het aantal huizen dat er nu staat. Woonminister Hugo de Jonge steunt de groeiambities, zei hij tijdens een bezoek. Gaat Flevoland haar belofte dan eindelijk inlossen? ,,Hier is de Zuiderzee ooit voor drooggelegd.”

15 reacties

 • Anton Maris

  1 jaar geleden
  Zoals Ed Voigt al aangeeft zijn de polders niet aangelegd voor woningbouw zoals sommige bestuurders beweren maar voor de veiligheid van het achterland en voor de voedselvoorziening. Dat laatste lijkt mij nu weer zeer relevant. Landbouwgrond is geen 'reservegrond' voor woningbouw maar essentieel voor onze voedselvoorziening.
 • Andre Eggerding

  1 jaar geleden
  @D.Boerhoop, het gemeentebestuur en de provincie hebben de inwoners van Flevoland zelf gekozen.Dus daar niet over klagen. Waar het mij om gaat is dat stedelingen de omgeving kapot maken. De stedelingen die nu komen hebben nog niet gekozen.
 • J.H. Wittenaar

  1 jaar geleden
  Leuk wonen onder de herrie van Lelystad Airport als die open gaat.
 • J. Albers

  1 jaar geleden
  Ik maak me wel een beetje zorgen over bestuurlijk Nederland. Op allerlei fronten worden ministers ingezet die niet gehinderd door enige kennis maar wat roepen. Het lijkt er een beetje op dat dit het handelsmerk is van bewindspersonen onder Rutte 1.2.3.4. Ambtenaren zouden het beleid maken en de ministers de spreekbuis. Per saldo ontbreekt het deze ministers aan elke vorm van visie of inhoudelijk verstand van zaken, trekken een spoor van ellende en zijn na 4 jaar plots "expert" op een ander vlak.
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  Gedeputeerde De Reus gelooft in zijn eigen sprookjes. De pioniersmentaliteit die volgens zijn zeggen in de genen van de Flevolanders zit is ver te zoeken. De echte pioniers vind je niet meer in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Die zijn daar mede door zijn toedoen allang verdreven. Import randstedelingen maken de dienst uit, deze hebben helaas een heel andere mentaliteit. De Reus loopt daar graag ja knikkend achteraan.