Vooral bedrijven weten de weg naar de Flevolandse subsidiepot voor het saneren van asbestdaken te vinden.
Volledig scherm
Vooral bedrijven weten de weg naar de Flevolandse subsidiepot voor het saneren van asbestdaken te vinden. © Provincie Gelderland

Flevoland ruimt in rap tempo asbestdaken op

Flevolanders maken goed gebruik van de mogelijkheid om met subsidie hun asbestdak te saneren en gelijktijdig zonnepanelen te plaatsen. In het eerste jaar van de subsidieregeling is 100.000 vierkante meter asbestdak gesaneerd en voor 11 miljoen Wattpiek aan zonnepanelen geplaatst. Dat is genoeg om 3200 huishoudens van stroom te voorzien.

„Bedrijven hebben tot nu toe de weg naar de subsidie beter weten te vinden dat de particulieren”, zegt gedeputeerde Jop Fackeldey. „Daarom zou ik de woningbezitters in Flevoland willen oproepen nog meer gebruik te maken van deze regeling, nu er nog voldoende geld beschikbaar is.”

Voor dit jaar is er nog een bedrag van ruim 600.000 euro beschikbaar, van de anderhalf miljoen die er voor was vrij gemaakt.

25 mille

Om in aanmerking te komen voor een subsidie is het plaatsen van zonnepanelen in combinatie met saneren de belangrijkste voorwaarde. Hiervoor is een basisbedrag van 500 euro beschikbaar, met daar bovenop 6,50 euro per vierkante meter dakoppervlakte. Voor daken groter dan 250 vierkante meter ligt het subsidiebedrag twee euro per vierkante meter lager. Wie naast het plaatsen van zonnepanelen ook zijn dak laat isoleren kan twee euro per vierkante meter extra krijgen. Per eigenaar geldt een maximum bijdrage van 25.000 euro.

Mocht het eigen dak niet geschikt zijn voor zonnepanelen, dan staat de subsidieregeling ook toe ze te plaatsen op een ander dak.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland